Grafik Tasarım
Dersin Ayrıntıları

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
Grafik Tasarım Programı
Ders Bolognaları
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
Grafik Tasarım Programı
Ders Bolognaları

| Ders Kodu | Ders Adı | Yıl | Dönem | Yarıyıl | T+U+L | Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| US19 | Tüketici Toplumu ve Kültürü | 1 | Güz | 1 | 2+0+0 | 3 | 3 |
| Dersin Türü | Seçmeli |
| Dersin Düzeyi | Lisans (TYYÇ: 6. Düzey / QF-EHEA: 1. Düzey / EQF-LLL: 6. Düzey) |
| Dersin Dili | Türkçe |
| Yöntem ve Teknikler | - |
| Dersin Veriliş Şekli | Yüz Yüze |
| Ön Koşullar | - |
| Dersin Koordinatörü | - |
| Dersi Veren(ler) | - |
| Yardımcı(lar) | - |
Dersin İçeriği
At the end of the Consumption Culture course, students gain a systematic understanding of the consumer society and analyze the mutual role of economics, culture and technology in relation to consumption and tastes and lifestyles.
Dersin Amacı
Tüketim kültürü, tüketim toplumu kavramlarını anlama ve eleştirel bakış açısı getirebilme.Sembolik tüketim, hedonizm, faydacılık, materyalizm, gönüllü sade yaşam ve yaşam kalitesi kavramlarını tanıyabilme. Tüketim kültürü ile ilgili araştırmaları yorumlama bilgi ve becerisi kazanma
Dersin Alan Öğretimini Sağlamaya Yönelik Katkısı
| Temel Meslek Dersleri | |
| Uzmanlık / Alan Dersleri | |
| Destek Dersleri | |
| Aktarılabilir Beceri Dersleri | |
| Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri |
Dersin Haftalık İçeriği
| Hafta | Konu |
|---|---|
| 1 | Ders içeriği ile ilgili bilgi ve tanışma |
| 2 | Tüketim Kavramına genel bakış |
| 3 | Sembolik tüketim |
| 4 | Tüketim Toplumu ve Tüketim Kültürü kavramları |
| 5 | Tüketim Kültürü ve Toplumu Kavramları ile ilgili yaklaşımlar |
| 6 | Tüketim Toplumunun Ortaya Çıkışı ve Tarihsel Kökenleri |
| 7 | Hasta(Sicko: Michael Moore,2007) filmini tüketim ve kapitalizm ekseninde değerlendirilmesi ve öğrenci raporlarının dinlenmesi (ödev) |
| 8 | Ara sınav |
| 9 | Hedonizm Kavramı ve Tanımı |
| 10 | Hedonik Tüketim ve Hedonik Tüketime Motive Eden Nedenler |
| 11 | Fayda Kavramı ve Faydacılık- Faydacı Tüketim v e Faydacı Tüketime Motive Eden Nedenler |
| 12 | Gönüllü Sade Yaşam |
| 13 | Gönüllü Sade Yaşam ve Yaşam Kalitesi |
| 14 | Genel Değerlendirme |
Ders Kitabı veya Malzemesi
| Kaynaklar | DOUGLAS, Mary& Baron ISHERWOOD.1999. Tüketimin Antropolojisi (Erden Attila Aytekin). Ankara: Dost Yayınları. RITZER, George. 2000. Toplumun McDonaldlaştırılması: Çağdaş Toplum Yaşamının Değişen Karakteri Üzerine Bir İnceleme (Çev. Şen Süer Kaya ) İstanbul: Ayrıntı Yayınları. |
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
| Yarıyıl Çalışmaları | Sayısı | Katkı (%) |
|---|---|---|
| Devam | - | - |
| Uygulama | - | - |
| Ödev | - | - |
| Sunum | - | - |
| Projeler | - | - |
| Ara Sınavlar | - | - |
| Yarıyıl Sonu Sınavı | - | - |
| Toplam | 0 (%) | |
AKTS / Çalışma Yükü Tablosu
| Etkinlik | Sayı | Süre | Toplam İş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|
| Ders Hafta Sayısı ve Saati | 0 | 0 | 0 |
| Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, Kütüphane, Pekiştirme) | 0 | 0 | 0 |
| Ara Sınav | 0 | 0 | 0 |
| Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
| Ödev | 0 | 0 | 0 |
| Uygulama | 0 | 0 | 0 |
| Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
| Proje | 0 | 0 | 0 |
| Atölye | 0 | 0 | 0 |
| Sunum/Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
| Alan Çalışması | 0 | 0 | 0 |
| Dönem Sonu Sınavı | 0 | 0 | 0 |
| Diğer | 0 | 0 | 0 |
| Toplam İş Yükü: | 0 | ||
| Toplam Yük / 30 | 0 | ||
| Dersin AKTS Kredisi: | 0 | ||
