İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
KTO Karatay Üniversitesi
AKTS Bilgi Sistemi

1. Türk öğrenciler için;

Türkiye’deki herhangi bir yükseköğretim kurumunda lisans ve ön lisans programında öğrenim görebilmek için, öğrencilerin, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ulusal öğrenci seçme sınavına girmeleri zorunludur. Öğrenciler, bu sınavdan aldıkları puana göre, ÖSYM tarafından tercihleri doğrultusunda programlara yerleştirilirler.

ÖSYM tarafından üniversiteye yerleştirilen öğrenciler;

(1)  Üniversiteye ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilerin ilk kayıt işlemleri, ÖSYM tarafından belirlenen takvime uygun olarak elektronik kayıt ve kampüste kayıt şeklinde Öğrenci İşleri Direktörlüğünde yapılabilmektedir

(2) Öğrencilerin kesin kayıtlarının yapılabilmesi için ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen belgeler ile varsa Üniversite tarafından istenilen belgelerin asılları veya Üniversite tarafından onaylı örneklerini sunmaları gerekir.

(3) Kesin kayıt için gerekli şartları taşımadığı anlaşılan, bu şartları sonradan kaybeden, gerçeğe aykırı veya yanıltıcı beyan ve belgelerle kayıt yaptırdığı tespit edilen öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir.

Yatay geçiş öğrencileri;

(1) Yurt içi veya yurt dışı yükseköğretim kurumlarından üniversitenin lisans veya ön lisans bölüm veya programlarına yatay geçişle öğrenci kabulü ve kayıtları, Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ve KTO Karatay Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi hükümlerine göre yürütülür.

Dikey geçiş öğrencileri;

(1) ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı ile Üniversitenin lisans programlarına yerleştirilen öğrencilerin, yerleştikleri programlara intibak işlemleri Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan “Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik” hükümlerine göre yürütülür. DGS ile kayıtlar her yıl ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında elektronik kayıt ve kampüste kayıt şeklinde yapılabilmektedir.

 

2. Uluslararası öğrenci kabulü

Yurt dışından Yabancı veya Türk uyruklu öğrencilerin Üniversiteye kabul ve kayıt işlemleri Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan “Türkiye’de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilere İlişkin Yönetmelik”, “Yükseköğretim Kurulu Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar” ve KTO Karatay Üniversitesi
ÖnLisans ve Lisans Programlarına
Uluslararası Öğrenci Kabulü Yönergesi hükümlerine göre yürütülür.

 

3. Erasmus+ değişim programı öğrencileri

Üniversite ile yurt dışındaki diğer yükseköğretim kurumları arasında yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde karşılıklı öğrenci değişim programları Erasmus+ programı kapsamında uygulanabilir. Değişim programı süresi içinde öğrencinin Üniversitedeki kaydı devam eder. Öğrenci değişim programları, Yükseköğretim Kurulunca yayımlanan ilgili yönetmelik ve belirlenen esaslar çerçevesinde ikili anlaşmalar ve KTO Karatay Üniversitesi
Erasmus+ Programı Yönergesi doğrultusunda uygulanır.

 

Kayıt İçin Gerekli Genel Bilgiler;

Kayıt işlemi için öncelikle Öğrenci Bilgi Formunun doldurulması zorunludur.

Öğrenci Bilgi Formu;
https://obs.karatay.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_Kayit_op.aspx


Gerekli Belgeler

  • Mezun olduğu ortaöğretim kurumundan alınan diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Kayıp ise; ortaöğretim kurumundan alınacak kayıp belgesi),
  • YKS sınav sonuç belgesi ile puan detaylarını gösterir belgenin bilgisayar çıktısı,
  • Ödeme dekontu (İndirimli, ücretli öğrenciler için),
  • Pilotaj ile Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümlerine yerleşen öğrenciler için güncel tarihli adli sicil kaydı (arşiv kayıtlı) ve sağlık raporu (sağlık raporunun alınabileceği sağlık kurum ve kuruluşlarına ulaşmak için: http://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/pdf/saglik_birimi/yetkili_saglik_kuruluslari.pdf

 

Önemli Bilgiler:

  • Öğrencilerimizin kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir. Mazereti olan öğrencilerimiz noterden verecekleri vekâletname ile de kayıt yaptırabilir.
  • Posta yolu ile kayıt kabul edilmez.
  • Kayıt yaptırılmamış kontenjanlar ek yerleştirme için ÖSYM’ye bildirilecektir. 26 Ağustos 2022 mesai bitimine kadar kayıt yaptırmayan öğrenciler sonradan kayıt için hak iddia edemez.
  • ÖSYS kılavuzlarda yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar. Söz konusu kararlar öğrencilerin YKS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir.
  • Öğrencilerin askerlikleri, 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenmektedir. Üniversitemizde de öğrencilerin kaydı, ilişik kesme, mezun olma gibi her türlü durum değişiklikleri Yükseköğretim Veri Tabanına (YÖKSİS) işlendiğinden Askeralma Daire Başkanlıkları tarafından bu bilgilere erişilebilmekte ve tecil işlemleri otomatik gerçekleşmektedir.