İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
İstihdam Olanakları

Mezun oldukları ilk yıldan itibaren çalışma hayatlarında teknik ve profesyonel problemleri çözebilir, takım içinde yer alabilir, disiplinler arası konuları içeren/içermeyen bilgileri organize edebilir ve sunabilir, düşüncelerini sözlü ve yazılı olarak etkin biçimde açıklayabilir ve iyi iletişim kurabilir, ulusal ve/veya uluslararası şirketlerde mühendislik, araştırma-geliştirme, işletme ve yöneticilik görevleri üstlenebilirler.

Başarılı bir mezuniyet sonrası çalışma ve yaşam boyu öğrenme için gerekli çeşitlilik ve derinlikteki önkoşullara sahip olarak, bilgisayar mühendisliği veya ilgili disiplinlerde yurt içinde veya yurt dışında öncü bilimsel araştırmalar yapabilir, yüksek lisans ve doktora çalışmaları tamamlayabilir ve akademik yönde ilerleyebilirler.

Güncel araştırma ve teknolojileri kullanarak etik ilkeler çerçevesinde, yenilikçi, girişimci ve küresel öngörülü kişiler olarak yeni teknolojiler geliştirebilir, ulusal teknolojik liderlik hedeflerimize katkıda bulunabilir ve bilgisayar mühendisliği veya ilgili alanlarda ulusal veya uluslararası şirketler kurabilirler.

Türkiye’de ve dünyada en geniş çalışma alana sahip bölümlerden biri olan, teknolojiye yön veren Bilgisayar Mühendisliği; dünün, bugünün ve geleceğin mesleğidir. Bilgisayar mühendisi. Bilgisayar mühendisleri, Yapay zeka, web, veri tabanı sistemleri, otomasyon, robotik kodlama, makine öğrenmesi, mobil programlama, blockchain, veri madenciliği, konsol uygulamaları işletim sistemleri, görüntü işleme, gömülü sistemler gibi daha pek çok alanda iş bulabilirler. Günümüzde nitelikli bilgisayar mühendisi ihtiyacı artarak devam etmekte ve arz talebin gerisinde kalmaktadır. Mezunlarımız, ulusal veya uluslararası üniversiteler ve araştırma kuruluşlarında akademik ve bilimsel çalışmalarda bulunarak, ulusal ve/veya uluslararası şirketlerde mühendislik, araştırma-geliştirme, işletme ve yöneticilik pozisyonlarında görev alabilirler.

KTO Karatay Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü olarak sunduğumuz müfredat, akademik ve toplumsal yaklaşımlar tasarım ve yazılımı birlikte ele alarak mühendisliğin asıl amacı olan toplumun karşılaştığı problemlere çözüm olacak ürünler ve süreçleri ilişkilendirilerek oluşturulmuştur. Teknoloji geliştirme ve yenilikçilik yönü kuvvetli olacak olan mezunlarımız, tüm sektörlere ait fabrika ve işyerlerinde, temel ve uygulamalı araştırmalar yapan kurum ve kuruluşlardan ileri teknoloji malzemelerinde yoğunlaşan endüstrilere kadar geniş bir alanda çalışabilecekleri gibi, kendi kuracakları firmalarda çalışma imkanına da sahip olacaklardır.