Geleneksel Türk Sanatları
Türk plastik sanatları içerisinde milletimize ait, sanat anlayışının yansıtıldığı alanlardan birisidir. Geleneksel Türk sanatları özgün olarak tasarlanmış, kullanılan malzeme, uygulanan teknik, biçimlendirme ve uslup, özellikleri ile ait olduğu milletin, yaratıcılık özelliğini ortaya koyar.
Süheyl Ünver’e göre (Türkler ince ruhlu, güzeli seven, asil bir millettir. Onlar bu ruhi zenginlik ve asaletlerini, yaptıkları sanat eserleri ile eşyaya diğer milletlerden farklı bir şekil vererek göstermişlerdir. Türk Süsleme sanatları bir bütündür. O yalnız tahta üzerindeki, kağıt üzerindeki nakışlardan ibaret değil, bir kitabın cildinin miklebindeki ince oymalara kadar herşeyi kapsar) (Sayar, A. Güner: Süheyl Ünver, s. 613: 2004. İstanbul).
Eski türklerden Selçuklulara, osmanlılardan günümüze 15 asırdan beri süregelen bir sanat serüvenidir. Başka bir milletin taklidi olmayan, tamamen kültür özelliklerimizi taşıyarak gelişmiş ve geleneksel vasfı kazanmıştır. Geleneksel Türk Sanatlarımızı Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Cilt Tasarımı, Halı- Kilim, Dokumacılık, Çini, Seramik, Ahşap oymacılık vb. olarak sıralanabilir.