Beslenme ve Diyetetik
Dersin Ayrıntıları
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Programı
Ders Bolognaları
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Programı
Ders Bolognaları
Ders Kodu | Ders Adı | Yıl | Dönem | Yarıyıl | T+U+L | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
99901777 | Paraşüt - Kültür Sanat | 1 | Güz | 1 | 2+0+0 | 3 | 3 |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Düzeyi | Lisans (TYYÇ: 6. Düzey / QF-EHEA: 1. Düzey / EQF-LLL: 6. Düzey) |
Dersin Dili | Türkçe |
Yöntem ve Teknikler | - |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz Yüze |
Ön Koşullar | - |
Dersin Koordinatörü | - |
Dersi Veren(ler) | Dr. Öğr. Üyesi Esra BOZ |
Yardımcı(lar) | - |
Dersin İçeriği
Bu derste, sinemadan sanata, gastronomiden edebiyata birçok alanda farklı kültürlerle tanışacak; gözlem yapma, özgün buluş ve kişisel yaklaşımlar yapabilme becerileri geliştirilecektir.
Dersin Amacı
Günümüz iş dünyasında kültürlerarası iş birliğinin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Kendi bölgemizde başarılı işler çıkarabilmemiz için büyük resmi görebilmeli, bunun için de farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Sanat, toplumların kültürünü yansıtan ve anlaşılabilir hâle getiren yöntemdir. Sanat, duygu ve düşünce arasında iç içe geçmiş bir bağlantı olduğu için öğrenme ve gelişim sürecinin de yardımcısıdır. Sanatsal bakış açısına sahip olabilen bir birey, o toplum ve kültürü hakkında da bakış açılarını hızlı öğrenebilir. Sanat önemli bir iletişim kurma aracıdır.
Dersin Alan Öğretimini Sağlamaya Yönelik Katkısı
Temel Meslek Dersleri | |
Uzmanlık / Alan Dersleri | |
Destek Dersleri | |
Aktarılabilir Beceri Dersleri | |
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri |
Dersin Haftalık İçeriği
Hafta | Konu |
---|---|
1 | Dersin Amacı, Kapsamı, İşleyişi, Direktörlük ve Ofisin Çalışmaları |
2 | Müzik, Sanat ve Toplum Topluluğu Dersi |
3 | Sosyal Medya Kültürü |
4 | Sosyal Medya Kültürü |
5 | Sosyal Medya Kültürü – Uygulama |
6 | Felsefe Söyleşisi – Bilgi ve Düşünce Topluluğu |
7 | Drama – Tiyatro Topluluğu |
8 | Kitap Kritiği ve Edebiyat Söyleşisi – Tiyatro Topluluğu |
9 | Gastronomi Atölyesi |
10 | Gastronomi Atölyesi |
11 | Etkin Drama Yöntemi ile Müze Gezisi |
12 | Drama Atölyesi |
13 | Drama Atölyesi |
14 | Sinema Atölyesi – Film Analizi |
Ders Kitabı veya Malzemesi
Kaynaklar | Sanat Nedir, Tolstoy |
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Yarıyıl Çalışmaları | Sayısı | Katkı (%) |
---|---|---|
Devam | - | - |
Uygulama | - | - |
Derse Özgü Staj (Varsa) | - | - |
Ödev | - | - |
Sunum | - | - |
Projeler | - | - |
Seminer | - | - |
Dinleme | - | - |
Ara Sınavlar | - | - |
Yarıyıl Sonu Sınavı | - | - |
Toplam | 0 (%) |
AKTS / Çalışma Yükü Tablosu
Etkinlik | Sayı | Süre | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Hafta Sayısı ve Saati | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, Kütüphane, Pekiştirme) | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınav | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Proje | 0 | 0 | 0 |
Atölye | 0 | 0 | 0 |
Sunum/Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
Alan Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Dönem Sonu Sınavı | 0 | 0 | 0 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Toplam İş Yükü: | 0 | ||
Toplam Yük / 30 | 0 | ||
Dersin AKTS Kredisi: | 0 |