Beslenme ve Diyetetik
Dersin Ayrıntıları
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Programı
Ders Bolognaları
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Programı
Ders Bolognaları
Ders Kodu | Ders Adı | Yıl | Dönem | Yarıyıl | T+U+L | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
99901063 | İş Hayatına Giriş | 1 | Güz | 1 | 2+0+0 | 3 | 3 |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Düzeyi | Lisans (TYYÇ: 6. Düzey / QF-EHEA: 1. Düzey / EQF-LLL: 6. Düzey) |
Dersin Dili | Türkçe |
Yöntem ve Teknikler | - |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz Yüze |
Ön Koşullar | - |
Dersin Koordinatörü | - |
Dersi Veren(ler) | - |
Yardımcı(lar) | - |
Dersin İçeriği
İş hayatına giriş öncesinde yapılması gereken akademik anlamdaki hazırlıklar ve bu konuda vizyon geliştirme
Dersin Amacı
İş hayatına atılacak öğrencilere kısa, orta ve uzun vadeli kariyer yönetimi araç ve metotlarını kavratmak
Dersin Alan Öğretimini Sağlamaya Yönelik Katkısı
Temel Meslek Dersleri | |
Uzmanlık / Alan Dersleri | |
Destek Dersleri | |
Aktarılabilir Beceri Dersleri | |
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri |
Dersin Haftalık İçeriği
Hafta | Konu |
---|---|
1 | Genel Kavramlar |
2 | İş Çevresi ve Çevre Analizi |
3 | Pazar Araştırması ve Analizi |
4 | Tüketici Davranışları |
5 | B2B Tarzı İş Hayatında Çalışma Prensipleri |
6 | İş Hayattı Stratejileri Geliştirmede Bölümleme ve Konumlama |
7 | Ürün ve Hizmet Özelliklerini Belirleme |
8 | İş Hayatında Rekabet Unsurları |
9 | Satış Sorumluluğu Kariyerinin Özellikleri |
10 | Hizmet Sektöründe Çalışma Prensipleri |
11 | E Ticaret Konusunda Başarılı Olmanın Anahtarları |
12 | Uluslararası Firmalarda Kariyer Yapma |
13 | İş Hayatında Elde Edilen Tecrübelerin Paylaşılması ve Yeni Nesillere Aktarımı |
14 | Dönem Projelerinin Sınıf Ortamında Sunulması |
Ders Kitabı veya Malzemesi
Kaynaklar | Marketing Management - The Big Picture – Christie L. Nordhielm, Marta Dapena-Baron - ISBN:978-1-118-80119-2 |
[1] Marketing – Greg Elliott, Sharyn Rundle-Thiele, David Waller – ISBN:978-1-74246721-4 | |
[3] Marketing 4.0 – Philip Kottler, Hermawan Kartaja, Iwan Setiawan ISBN:978-605-2261-03-3 |
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Yarıyıl Çalışmaları | Sayısı | Katkı (%) |
---|---|---|
Devam | - | - |
Uygulama | - | - |
Derse Özgü Staj (Varsa) | - | - |
Ödev | - | - |
Sunum | - | - |
Projeler | - | - |
Seminer | - | - |
Dinleme | - | - |
Ara Sınavlar | - | - |
Yarıyıl Sonu Sınavı | - | - |
Toplam | 0 (%) |
AKTS / Çalışma Yükü Tablosu
Etkinlik | Sayı | Süre | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Hafta Sayısı ve Saati | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, Kütüphane, Pekiştirme) | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınav | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Proje | 0 | 0 | 0 |
Atölye | 0 | 0 | 0 |
Sunum/Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
Alan Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Dönem Sonu Sınavı | 0 | 0 | 0 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Toplam İş Yükü: | 0 | ||
Toplam Yük / 30 | 0 | ||
Dersin AKTS Kredisi: | 0 |