Beslenme ve Diyetetik
Dersin Ayrıntıları
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Programı
Ders Bolognaları
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Programı
Ders Bolognaları
Ders Kodu | Ders Adı | Yıl | Dönem | Yarıyıl | T+U+L | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
99901037 | Pandemi | 1 | Güz | 1 | 2+0+0 | 3 | 3 |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Düzeyi | Lisans (TYYÇ: 6. Düzey / QF-EHEA: 1. Düzey / EQF-LLL: 6. Düzey) |
Dersin Dili | Türkçe |
Yöntem ve Teknikler | - |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz Yüze |
Ön Koşullar | - |
Dersin Koordinatörü | - |
Dersi Veren(ler) | - |
Yardımcı(lar) | - |
Dersin İçeriği
Pandemi nedir? Pandemi dönemlerinde sağlığı korumaya yönelik alınması gereken önlemler.
Dersin Amacı
Dünya'da ve Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan pandemilere yönelik alınması gereken önlemler konusunda eğitim vererek, pandemide farkındalık yaratmak ve pandeminin yayılımının kontrol altına alınmasına katkıda bulunmaktır.
Dersin Alan Öğretimini Sağlamaya Yönelik Katkısı
Temel Meslek Dersleri | |
Uzmanlık / Alan Dersleri | |
Destek Dersleri | |
Aktarılabilir Beceri Dersleri | |
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri |
Dersin Haftalık İçeriği
Hafta | Konu |
---|---|
1 | Pandemi nedir? Pandemiye yönelik genel kavramlar, pandemide enfeksiyon kontrol yönetimi |
2 | Pandemilerin ortak özellikleri ve covid-19 pandemisi |
3 | Pandemide sosyal mesafe kuralı, Koruyucu ekipmanların doğru kullanımı |
4 | Kişisel hijyen ve el hijyeni, Evde alınması gereken önlemler |
5 | Çevreye yönelik alınması gereken önlemler, Uygun atık yönetimi |
6 | Pandemide kriz yönetimi ve psikososyal destek girişimleri |
7 | Ara Sınav |
8 | İş yerlerinde ya da toplu alanlarda alınması gereken önlemler, Kurumlardaki temizlik personelleri ve şeflerinin alması gereken önlemler |
9 | Toplu ulaşım araçlarına yönelik temizlik önlemleri, Gıda marketlerinde alınması gereken önlemler |
10 | Banka şubelerinde korunma ve kontrol önlemleri, Havalimanlarında alınması gereken önlemler |
11 | Konaklama tesislerinde alınması gereken önlemler, Toplantı salonları ve kütüphanelerde alınması gereken önlemler |
12 | İş yerlerinde bulunan yemekhanelerde dikkat edilmesi gereken kurallar, Açık ve kapalı eğlence alanlarında alınması gereken önlemler |
13 | Havuzda ve deniz kenarında alınması gereken önlemler, AVM ve mağazalarda alınması gereken önlemler |
14 | Kurallara uyumun takibi ve değerlendirme yöntemleri, Kurallara uyumda davranış değişikliği yaratma |
Ders Kitabı veya Malzemesi
Kaynaklar | TC Sağlık Bakanlığı 2020 Covıd-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi |
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Yarıyıl Çalışmaları | Sayısı | Katkı (%) |
---|---|---|
Devam | - | - |
Uygulama | - | - |
Derse Özgü Staj (Varsa) | - | - |
Ödev | - | - |
Sunum | - | - |
Projeler | - | - |
Seminer | - | - |
Dinleme | - | - |
Ara Sınavlar | - | - |
Yarıyıl Sonu Sınavı | - | - |
Toplam | 0 (%) |
AKTS / Çalışma Yükü Tablosu
Etkinlik | Sayı | Süre | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Hafta Sayısı ve Saati | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, Kütüphane, Pekiştirme) | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınav | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Proje | 0 | 0 | 0 |
Atölye | 0 | 0 | 0 |
Sunum/Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
Alan Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Dönem Sonu Sınavı | 0 | 0 | 0 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Toplam İş Yükü: | 0 | ||
Toplam Yük / 30 | 0 | ||
Dersin AKTS Kredisi: | 0 |