İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Dersin Ayrıntıları
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Programı
Ders Bolognaları
Ders Kodu Ders Adı Yıl Dönem Yarıyıl T+U+L Kredi AKTS
99501006 Güncel Diyetler ve Temel Beslenme Yaklaşımları 1 Güz 1 2+0+0 5 5
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Düzeyi Lisans (TYYÇ: 6. Düzey / QF-EHEA: 1. Düzey / EQF-LLL: 6. Düzey)
Dersin Dili Türkçe
Yöntem ve Teknikler -
Dersin Veriliş Şekli Yüz Yüze
Ön Koşullar -
Dersin Koordinatörü -
Dersi Veren(ler) Öğr.Gör. İrem ALAÇIK DEVELİOĞLU
Yardımcı(lar) -
Dersin Öğretim Eleman(lar)ı
Adı Soyadı Oda No. E-Posta Adresi Dahili Görüşme Saatleri
Öğr.Gör. İrem ALAÇIK DEVELİOĞLU B-Z29 [email protected] 7967
Dersin İçeriği
Bireylerin enerji gereksinimleri ve besin tercihleri kapsamında uygulanılan farklı diyetlerin beslenme ve sağlık sürecine etkileri
Dersin Amacı
Farklı diyet ve beslenme yaklaşımlarının insanların sağlık durumları üzerine etkisinin değerlendirilmesi.
Dersin Alan Öğretimini Sağlamaya Yönelik Katkısı
Temel Meslek Dersleri
Uzmanlık / Alan Dersleri
Destek Dersleri X
Aktarılabilir Beceri Dersleri
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Dersin Öğrenim Kazanımlarının Program Kazanımları ile Olan İlişkileri
İlişki Düzeyleri
En Düşük Düşük Orta Yüksek En Yüksek
1 2 3 4 5
# Program Yeterlilikleri Düzey
P12 Bireyin genel kültürüne katkı sağlayan alan dışı en az iki farklı ders arasında bağlantı kurarak ifade edebilme 4
Dersin Öğrenim Kazanımları
Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
No Öğrenme Çıktıları Prog. Yet. İlişkisi Ölçme Yöntemi **
Ö1 Farklı disiplinlerle iş birliğini organize edebilme P.12.4 1
Ö2 Yaşam boyu öğrenme ile ilgili konuları açıklayabilme P.12.5 1
** Yazılı Sınav: 1, Sözlü Sınav: 2, Ev Ödevi: 3, Lab./Sınav: 4, Seminer/Sunum: 5, Dönem Ödevi: 6, Uygulama: 7
Dersin Haftalık İçeriği
Hafta Konu
1 Beslenme ve sağlık ilişkisinin değerlendirilmesi
2 Bireylere özgü enerji gereksinimlerinin değerlendirilmesi
3 Bireylere özgü makro besin gereksinimlerinin değerlendirilmesi
4 Bireylere özgü makro besin gereksinimlerinin değerlendirilmesi
5 Bireylere özgü mikro besin gereksinimlerinin değerlendirilmesi
6 Yeme bozuklukları
7 Akdeniz diyeti ve sirkadiyen beslenme
8 Vize sınavı
9 Alkali diyet
10 Vegan-vejetaryen diyetler
11 Yüksek proteinli diyetler - ketojenik beslenme
12 Aralıklı oruç
13 Eliminasyon diyetleri
14 Final sınavı
Ders Kitabı veya Malzemesi
Kaynaklar Ahmet Aydın, Taş Devri diyeti, Hayy Kitap
Ayşe Baysal, Beslenme, Hatipoğlu Yayınevi
Ayşegül Çoruhlu, Sirkadiyen Beslenme, Doğan Kitap
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı (%)
Devam - -
Uygulama - -
Derse Özgü Staj (Varsa) - -
Ödev - -
Sunum - -
Projeler - -
Seminer - -
Dinleme - -
Ara Sınavlar 1 40 (%)
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 60 (%)
Toplam 100 (%)
AKTS / Çalışma Yükü Tablosu
Etkinlik Sayı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Hafta Sayısı ve Saati 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, Kütüphane, Pekiştirme) 10 7 70
Ara Sınav 1 25 25
Kısa Sınav 0 0 0
Ödev 0 0 0
Uygulama 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Proje 0 0 0
Atölye 0 0 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Dönem Sonu Sınavı 1 30 30
Diğer 0 0 0
Toplam İş Yükü: 153
Toplam Yük / 30 5,10
Dersin AKTS Kredisi: 5
Ders - Öğrenme Çıktıları İlişkisi
İlişki Düzeyleri
En Düşük Düşük Orta Yüksek En Yüksek
1 2 3 4 5
# Öğrenme Çıktıları P12
Ö1 Farklı disiplinlerle iş birliğini organize edebilme 4
Ö2 Yaşam boyu öğrenme ile ilgili konuları açıklayabilme 4