Beslenme ve Diyetetik
Dersin Ayrıntıları
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Programı
Ders Bolognaları
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Programı
Ders Bolognaları
Ders Kodu | Ders Adı | Yıl | Dönem | Yarıyıl | T+U+L | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
02170028 | Mezuniyet Projesi | 4 | Güz | 7 | 0+2+0 | 5 | 5 |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersin Düzeyi | Lisans (TYYÇ: 6. Düzey / QF-EHEA: 1. Düzey / EQF-LLL: 6. Düzey) |
Dersin Dili | Türkçe |
Yöntem ve Teknikler | - |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz Yüze |
Ön Koşullar | - |
Dersin Koordinatörü | - |
Dersi Veren(ler) | Prof. Dr. Nurhan ÜNÜSAN |
Yardımcı(lar) | - |
Dersin Öğretim Eleman(lar)ı
Adı Soyadı | Oda No. | E-Posta Adresi | Dahili | Görüşme Saatleri |
---|---|---|---|---|
Prof. Dr. Nurhan ÜNÜSAN | B-Z30 | [email protected] | 7415 |
Dersin İçeriği
Öğrencinin seçilen konu ile ilişkili olarak danışmanı ile belirli sürelerde karşılıklı görüşerek geliştirilen bir çalışmadır
Dersin Amacı
Öğrencinin bölümü ile ilişkili olduğu düşünülen, seçilen bir konu kapsamında problem tanımlayarak, çözüme yönelik çalışmalar ile bireysel olarak bir tez çalışması yapması
Dersin Alan Öğretimini Sağlamaya Yönelik Katkısı
Temel Meslek Dersleri | X |
Uzmanlık / Alan Dersleri | |
Destek Dersleri | X |
Aktarılabilir Beceri Dersleri | |
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri |
Dersin Öğrenim Kazanımlarının Program Kazanımları ile Olan İlişkileri
İlişki Düzeyleri | ||||
En Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | En Yüksek |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
# | Program Yeterlilikleri | Düzey |
---|---|---|
P9 | Disipline özgü konularda deney/alan çalışması tasarlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi | 4 |
P11 | Mesleki etik ve sorumluluk bilinci | 2 |
Dersin Öğrenim Kazanımları
Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir: | |||
---|---|---|---|
No | Öğrenme Çıktıları | Prog. Yet. İlişkisi | Ölçme Yöntemi ** |
Ö1 | Diyetisyenlik mesleğinin çalışma alanlarını edindiği bilgiler dahilinde değerlendirebilme | P.1.6 | 6 |
Ö2 | Araştırma sonuçlarını bilişim teknolojilerini kullanarak ilişkilendirme | P.6.4 | 6 |
Ö3 | Edinilen terminolojik bilgileri bilip, yabancı literatürle karşılaştırabilme | P.7.5 | 6 |
Ö4 | Yabancı dilde taranan kaynaklardaki bilgileri özetleme | P.7.6 | 6 |
Ö5 | Araştırma sonuçlarını yorumlayıp, raporlayabilme | P.9.6 | 6 |
** Yazılı Sınav: 1, Sözlü Sınav: 2, Ev Ödevi: 3, Lab./Sınav: 4, Seminer/Sunum: 5, Dönem Ödevi: 6, Uygulama: 7 |
Dersin Haftalık İçeriği
Hafta | Konu |
---|---|
1 | Tez çalışmasına yönelik analiz ve bilgi toplama çalışmaları |
2 | Tez çalışmasına yönelik analiz ve bilgi toplama çalışmaları |
3 | Tez çalışmasına yönelik analiz ve bilgi toplama çalışmaları |
4 | Tez çalışmasına yönelik analiz ve bilgi toplama çalışmaları |
5 | Mezuniyet tez konusunun yazım aşamaları giriş ve ana başlıklardaki konuların içeriğinin sınırlanması ve sunum sırasının oluşturulması |
6 | Mezuniyet tez konusunun yazım aşamaları giriş ve ana başlıklardaki konuların içeriğinin sınırlanması ve sunum sırasının oluşturulması |
7 | Mezuniyet tez konusunun yazım aşamaları giriş ve ana başlıklardaki konuların içeriğinin sınırlanması ve sunum sırasının oluşturulması |
8 | Tez yazımı |
9 | Tez yazımı |
10 | Tez yazımı |
11 | Tez yazımı |
12 | Tez yazımı |
13 | Tez yazımı |
14 | Tez yazımı |
15 | Genel görüşme ve sunum |
Ders Kitabı veya Malzemesi
Kaynaklar | Literatür kaynakları |
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Yarıyıl Çalışmaları | Sayısı | Katkı (%) |
---|---|---|
Devam | - | - |
Uygulama | - | - |
Derse Özgü Staj (Varsa) | - | - |
Ödev | - | - |
Sunum | - | - |
Projeler | - | - |
Seminer | - | - |
Dinleme | - | - |
Ara Sınavlar | 1 | 40 (%) |
Yarıyıl Sonu Sınavı | 1 | 60 (%) |
Toplam | 100 (%) |
AKTS / Çalışma Yükü Tablosu
Etkinlik | Sayı | Süre | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Hafta Sayısı ve Saati | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, Kütüphane, Pekiştirme) | 1 | 30 | 30 |
Ara Sınav | 1 | 30 | 30 |
Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Proje | 0 | 0 | 0 |
Atölye | 0 | 0 | 0 |
Sunum/Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
Alan Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 50 | 50 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Toplam İş Yükü: | 138 | ||
Toplam Yük / 30 | 4,60 | ||
Dersin AKTS Kredisi: | 5 |
Ders - Öğrenme Çıktıları İlişkisi
İlişki Düzeyleri | ||||
En Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | En Yüksek |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
# | Öğrenme Çıktıları | P1 | P6 | P7 | P9 |
---|---|---|---|---|---|
Ö1 | Diyetisyenlik mesleğinin çalışma alanlarını edindiği bilgiler dahilinde değerlendirebilme | 4 | - | - | - |
Ö2 | Araştırma sonuçlarını bilişim teknolojilerini kullanarak ilişkilendirme | - | 3 | - | - |
Ö3 | Edinilen terminolojik bilgileri bilip, yabancı literatürle karşılaştırabilme | - | 3 | - | - |
Ö4 | Yabancı dilde taranan kaynaklardaki bilgileri özetleme | - | - | 4 | - |
Ö5 | Araştırma sonuçlarını yorumlayıp, raporlayabilme | - | - | - | 5 |