İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Dersin Ayrıntıları
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Programı
Ders Bolognaları
Ders Kodu Ders Adı Yıl Dönem Yarıyıl T+U+L Kredi AKTS
02170028 Mezuniyet Projesi 4 Güz 7 0+2+0 5 5
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Düzeyi Lisans (TYYÇ: 6. Düzey / QF-EHEA: 1. Düzey / EQF-LLL: 6. Düzey)
Dersin Dili Türkçe
Yöntem ve Teknikler -
Dersin Veriliş Şekli Yüz Yüze
Ön Koşullar -
Dersin Koordinatörü -
Dersi Veren(ler) Prof. Dr. Nurhan ÜNÜSAN
Yardımcı(lar) -
Dersin Öğretim Eleman(lar)ı
Adı Soyadı Oda No. E-Posta Adresi Dahili Görüşme Saatleri
Prof. Dr. Nurhan ÜNÜSAN B-Z30 [email protected] 7415
Dersin İçeriği
Öğrencinin seçilen konu ile ilişkili olarak danışmanı ile belirli sürelerde karşılıklı görüşerek geliştirilen bir çalışmadır
Dersin Amacı
Öğrencinin bölümü ile ilişkili olduğu düşünülen, seçilen bir konu kapsamında problem tanımlayarak, çözüme yönelik çalışmalar ile bireysel olarak bir tez çalışması yapması
Dersin Alan Öğretimini Sağlamaya Yönelik Katkısı
Temel Meslek Dersleri X
Uzmanlık / Alan Dersleri
Destek Dersleri X
Aktarılabilir Beceri Dersleri
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Dersin Öğrenim Kazanımlarının Program Kazanımları ile Olan İlişkileri
İlişki Düzeyleri
En Düşük Düşük Orta Yüksek En Yüksek
1 2 3 4 5
# Program Yeterlilikleri Düzey
P9 Disipline özgü konularda deney/alan çalışması tasarlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi 4
P11 Mesleki etik ve sorumluluk bilinci 2
Dersin Öğrenim Kazanımları
Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
No Öğrenme Çıktıları Prog. Yet. İlişkisi Ölçme Yöntemi **
Ö1 Diyetisyenlik mesleğinin çalışma alanlarını edindiği bilgiler dahilinde değerlendirebilme P.1.6 6
Ö2 Araştırma sonuçlarını bilişim teknolojilerini kullanarak ilişkilendirme P.6.4 6
Ö3 Edinilen terminolojik bilgileri bilip, yabancı literatürle karşılaştırabilme P.7.5 6
Ö4 Yabancı dilde taranan kaynaklardaki bilgileri özetleme P.7.6 6
Ö5 Araştırma sonuçlarını yorumlayıp, raporlayabilme P.9.6 6
** Yazılı Sınav: 1, Sözlü Sınav: 2, Ev Ödevi: 3, Lab./Sınav: 4, Seminer/Sunum: 5, Dönem Ödevi: 6, Uygulama: 7
Dersin Haftalık İçeriği
Hafta Konu
1 Tez çalışmasına yönelik analiz ve bilgi toplama çalışmaları
2 Tez çalışmasına yönelik analiz ve bilgi toplama çalışmaları
3 Tez çalışmasına yönelik analiz ve bilgi toplama çalışmaları
4 Tez çalışmasına yönelik analiz ve bilgi toplama çalışmaları
5 Mezuniyet tez konusunun yazım aşamaları giriş ve ana başlıklardaki konuların içeriğinin sınırlanması ve sunum sırasının oluşturulması
6 Mezuniyet tez konusunun yazım aşamaları giriş ve ana başlıklardaki konuların içeriğinin sınırlanması ve sunum sırasının oluşturulması
7 Mezuniyet tez konusunun yazım aşamaları giriş ve ana başlıklardaki konuların içeriğinin sınırlanması ve sunum sırasının oluşturulması
8 Tez yazımı
9 Tez yazımı
10 Tez yazımı
11 Tez yazımı
12 Tez yazımı
13 Tez yazımı
14 Tez yazımı
15 Genel görüşme ve sunum
Ders Kitabı veya Malzemesi
Kaynaklar Literatür kaynakları
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı (%)
Devam - -
Uygulama - -
Derse Özgü Staj (Varsa) - -
Ödev - -
Sunum - -
Projeler - -
Seminer - -
Dinleme - -
Ara Sınavlar 1 40 (%)
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 60 (%)
Toplam 100 (%)
AKTS / Çalışma Yükü Tablosu
Etkinlik Sayı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Hafta Sayısı ve Saati 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, Kütüphane, Pekiştirme) 1 30 30
Ara Sınav 1 30 30
Kısa Sınav 0 0 0
Ödev 0 0 0
Uygulama 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Proje 0 0 0
Atölye 0 0 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Dönem Sonu Sınavı 1 50 50
Diğer 0 0 0
Toplam İş Yükü: 138
Toplam Yük / 30 4,60
Dersin AKTS Kredisi: 5
Ders - Öğrenme Çıktıları İlişkisi
İlişki Düzeyleri
En Düşük Düşük Orta Yüksek En Yüksek
1 2 3 4 5
# Öğrenme Çıktıları P1 P6 P7 P9
Ö1 Diyetisyenlik mesleğinin çalışma alanlarını edindiği bilgiler dahilinde değerlendirebilme 4 - - -
Ö2 Araştırma sonuçlarını bilişim teknolojilerini kullanarak ilişkilendirme - 3 - -
Ö3 Edinilen terminolojik bilgileri bilip, yabancı literatürle karşılaştırabilme - 3 - -
Ö4 Yabancı dilde taranan kaynaklardaki bilgileri özetleme - - 4 -
Ö5 Araştırma sonuçlarını yorumlayıp, raporlayabilme - - - 5