İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Dersin Ayrıntıları
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Programı
Ders Bolognaları
Ders Kodu Ders Adı Yıl Dönem Yarıyıl T+U+L Kredi AKTS
02170025 Klinik Beslenme Erişkin Uygulaması I 4 Güz 7 0+10+0 7 7
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Düzeyi Lisans (TYYÇ: 6. Düzey / QF-EHEA: 1. Düzey / EQF-LLL: 6. Düzey)
Dersin Dili Türkçe
Yöntem ve Teknikler Öğrencilerin mesleki tecrübe kazanabilmesi için sahadaki sorumlu amirlerinin kontrolünde, farklı kurumlarda uygulama gerçekleştirmesi.
Dersin Veriliş Şekli Yüz Yüze
Ön Koşullar Yetişkin Hastalıklarında Tıbbi Beslenme I (02150015), Anne ve Çocuk Beslenmesi (02150017), Yetişkin Hastalıklarında Tıbbi Beslenme II (02160019) ve Çocuk Hastalıklarında Beslenme (02160022) derslerini almış olmak.
Dersin Koordinatörü -
Dersi Veren(ler) Prof. Dr. Tahsin Faruk BOZOĞLU
Yardımcı(lar) -
Dersin Öğretim Eleman(lar)ı
Adı Soyadı Oda No. E-Posta Adresi Dahili Görüşme Saatleri
Prof. Dr. Tahsin Faruk BOZOĞLU B-Z29 [email protected] 7967
Dersin İçeriği
Hastane ve kurum stajı
Dersin Amacı
Teorik bilgileri uygulama ile pekiştirmek
Dersin Alan Öğretimini Sağlamaya Yönelik Katkısı
Temel Meslek Dersleri X
Uzmanlık / Alan Dersleri
Destek Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Dersin Öğrenim Kazanımlarının Program Kazanımları ile Olan İlişkileri
İlişki Düzeyleri
En Düşük Düşük Orta Yüksek En Yüksek
1 2 3 4 5
# Program Yeterlilikleri Düzey
P1 Temel sağlık alanı ve ilgili meslek alanı konularında yeterli bilgi birikimi ile kuramsal ve uygulamalı bilgilerini kendi alanlarında kullanabilme becerisi 3
P10 Alan uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkileri ve hukuksal sonuçları konusunda farkında olma 2
P11 Mesleki etik ve sorumluluk bilinci 4
Dersin Öğrenim Kazanımları
Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
No Öğrenme Çıktıları Prog. Yet. İlişkisi Ölçme Yöntemi **
Ö1 Diyetisyenlik mesleğinin çalışma alanlarını edindiği bilgiler dahilinde değerlendirebilme P.1.6 6,7
Ö2 Diyetisyenin farklı alanlarda yetki ve görev tanımlarını açıklayabilme P.4.1 6,7
Ö3 Halk sağlığı alanında çalışan sağlık profesyonelleri ile birlikte çalışabilme beceri ve yeteneği ile ekip çalışması becerisi kazanabilme P.4.2 6,7
Ö4 Saha çalışması sırasında ortaya çıkan sorunları analiz edebilme P.4.4 6,7
** Yazılı Sınav: 1, Sözlü Sınav: 2, Ev Ödevi: 3, Lab./Sınav: 4, Seminer/Sunum: 5, Dönem Ödevi: 6, Uygulama: 7
Dersin Haftalık İçeriği
Hafta Konu
1 Staj uygulaması
2 Staj uygulaması
3 Staj uygulaması
4 Staj uygulaması
5 Staj uygulaması
6 Staj uygulaması
7 Staj uygulaması
8 Ara sınav
9 Staj uygulaması
10 Staj uygulaması
11 Staj uygulaması
12 Staj uygulaması
13 Staj uygulaması
14 Final sınavı
Ders Kitabı veya Malzemesi
Kaynaklar Ders notları
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı (%)
Devam - -
Uygulama - -
Derse Özgü Staj (Varsa) - -
Ödev - -
Sunum - -
Projeler - -
Seminer - -
Dinleme - -
Ara Sınavlar - -
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 100 (%)
Toplam 100 (%)
AKTS / Çalışma Yükü Tablosu
Etkinlik Sayı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Hafta Sayısı ve Saati 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, Kütüphane, Pekiştirme) 10 6 60
Ara Sınav 0 0 0
Kısa Sınav 0 0 0
Ödev 0 0 0
Uygulama 14 10 140
Laboratuvar 0 0 0
Proje 0 0 0
Atölye 0 0 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Dönem Sonu Sınavı 1 15 15
Diğer 0 0 0
Toplam İş Yükü: 215
Toplam Yük / 30 7,17
Dersin AKTS Kredisi: 7
Ders - Öğrenme Çıktıları İlişkisi
İlişki Düzeyleri
En Düşük Düşük Orta Yüksek En Yüksek
1 2 3 4 5
# Öğrenme Çıktıları P1 P4
Ö1 Diyetisyenlik mesleğinin çalışma alanlarını edindiği bilgiler dahilinde değerlendirebilme 3 -
Ö2 Diyetisyenin farklı alanlarda yetki ve görev tanımlarını açıklayabilme - 4
Ö3 Halk sağlığı alanında çalışan sağlık profesyonelleri ile birlikte çalışabilme beceri ve yeteneği ile ekip çalışması becerisi kazanabilme - 4
Ö4 Saha çalışması sırasında ortaya çıkan sorunları analiz edebilme - 4