İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Dersin Ayrıntıları
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Programı
Ders Bolognaları
Ders Kodu Ders Adı Yıl Dönem Yarıyıl T+U+L Kredi AKTS
021310035 Beslenme Ekolojisi 2 Güz 3 2+0+0 5 5
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Düzeyi Lisans (TYYÇ: 6. Düzey / QF-EHEA: 1. Düzey / EQF-LLL: 6. Düzey)
Dersin Dili Türkçe
Yöntem ve Teknikler -
Dersin Veriliş Şekli Yüz Yüze
Ön Koşullar -
Dersin Koordinatörü -
Dersi Veren(ler) Dr. Öğr. Üyesi Fatma Didem TUNÇEZ
Yardımcı(lar) -
Dersin Öğretim Eleman(lar)ı
Adı Soyadı Oda No. E-Posta Adresi Dahili Görüşme Saatleri
Dr. Öğr. Üyesi Fatma Didem TUNÇEZ - [email protected]
Dersin İçeriği
Çeşitli din ve grupların beslenme durumları ve yeme bozuklukları. Tarihsel süreçte ve tarih öncesi dönemde yaşayan bireylerin yeme davranış ve tutumları, çevre-beslenme ilişkisi.
Dersin Amacı
Dersin temel amacı, ekolojinin temeli, beslenmeyle ve çevreyle olan ilişkisini saptamaktır.
Dersin Alan Öğretimini Sağlamaya Yönelik Katkısı
Temel Meslek Dersleri
Uzmanlık / Alan Dersleri X
Destek Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Dersin Öğrenim Kazanımlarının Program Kazanımları ile Olan İlişkileri
İlişki Düzeyleri
En Düşük Düşük Orta Yüksek En Yüksek
1 2 3 4 5
# Program Yeterlilikleri Düzey
P4 Bireysel olarak ve ekiplerde etkin biçimde çalışabilme becerisi 4
P6 Alan uygulamaları için gerekli olan güncel ve işlevsel araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi yanı sıra bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi 5
P8 Yaşam boyu öğrenme bilinci, bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi 4
Dersin Haftalık İçeriği
Hafta Konu
1 Beslenme ve çevre Etkileşimi
2 Antik Çağ Dönemi ve Beslenme
3 M.Ö. Dönemde Beslenme
4 M.S. Döneminde Beslenme
5 Tarihsel Süreçte Besin Üretimi ve Tüketimi
6 Tarihsel Süreçte Besin Üretim Araç-Gereçleri
7 Vize
8 Tarihsel Süreçte Beslenme Alışkanlıklarında Oluşan Değişiklikler-I
9 Ülkelerin beslenme alışkanlıkları arasındaki farklar -I
10 Dinlerin ve İslam'ın Beslenmeye Etkisi
11 Ekonominin beslenmeye etkisi
12 Politikanın beslenmeye etkisi
13 Sosyal Durumun ve çevrenin beslenmeye etkisi
14 Final
Ders Kitabı veya Malzemesi
Kaynaklar Belge, M., Tarih boyunca Yemek Kültürü, 2001
Kutluay Merdol, t, Tarihten Günümüze Toplumlar ve beslenme alışkanlıkları, Türk Halk Kültürü araştırma ve tanıtım Vakıf Yayın, 1998
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı (%)
Devam - -
Uygulama - -
Derse Özgü Staj (Varsa) - -
Ödev - -
Sunum - -
Projeler - -
Seminer - -
Dinleme - -
Ara Sınavlar 1 40 (%)
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 60 (%)
Toplam 100 (%)
AKTS / Çalışma Yükü Tablosu
Etkinlik Sayı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Hafta Sayısı ve Saati 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, Kütüphane, Pekiştirme) 14 3 42
Ara Sınav 1 20 20
Kısa Sınav 0 0 0
Ödev 7 3 21
Uygulama 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Proje 0 0 0
Atölye 0 0 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Dönem Sonu Sınavı 1 25 25
Diğer 0 0 0
Toplam İş Yükü: 136
Toplam Yük / 30 4,53
Dersin AKTS Kredisi: 5