History
Course Details
KTO KARATAY UNIVERSITY
Faculty of Social and Human Sciences
Programme of History
Course Details
Faculty of Social and Human Sciences
Programme of History
Course Details
Course Code | Course Name | Year | Period | Semester | T+A+L | Credit | ECTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TAR162 | General Economics | 1 | Spring | 2 | 2+0+0 | 3 | 3 |
Course Type | Compulsory |
Course Cycle | Bachelor's (First Cycle) (TQF-HE: Level 6 / QF-EHEA: Level 1 / EQF-LLL: Level 6) |
Course Language | Turkish |
Methods and Techniques | - |
Mode of Delivery | Face to Face |
Prerequisites | - |
Coordinator | Prof. Bilge AFŞAR |
Instructor(s) | Prof. Bilge AFŞAR |
Instructor Assistant(s) | - |
Course Content
Within the scope of the course basic concepts of economics course, basic methods used in understanding country economics such as demand and flexibility, market equilibrium, production and cost, market types, national income, inflation, unemployment will be examined. Finance politics, money and banking, monetary policy, economic growth, international trade
Objectives of the Course
The aim of the course is to enable students to have a basic knowledge of general economic terms and explanations, to improve their ability to understand and interpret economic terms they encounter in daily life and in their profession and to make more rational decisions in daily life relations. It is also to provide basic information about macroeconomics and microeconomics
Contribution of the Course to Field Teaching
Basic Vocational Courses | |
Specialization / Field Courses | |
Support Courses | |
Transferable Skills Courses | |
Humanities, Communication and Management Skills Courses |
Weekly Detailed Course Contents
Week | Topics |
---|---|
1 | Derse giriş, müfredat ile devam ve sınav politikalarının tanıtımı, ödevler ve dersin işleniş şekli, yararlanılacak kaynaklar, |
2 | Dersin amaçları, tercih ve kıtlık kavramları, iktisat bilimi ve kullandığı yöntemlerin tanıtımı |
3 | İktisadın diğer bilimlerle ilişkisi, temel iktisadi yaklaşımlar, üretim kavramı tanımı, kapsamı ve türleri |
4 | Ekonomiyi etkileyen genel şartlar, nüfus teorileri, tüketici davranışları |
5 | Tüketici dengesinin bulunması, piyasa talep eğrisi |
6 | Esneklik analizi, kısa ve uzun dönem üretim, azalan marjinal ürün |
7 | Ara sınav, Özel konu: kırsal alanlardaki hayata, özellikle de iktisadi hayata dair bir sunum |
8 | Üretici dengesi, üretimin maliyeti, firma arz eğrisi, arz esnekliği, |
9 | Fiyat, tam rekabet piyasası, tekel piyasası, fiyat analizi |
10 | Faktör piyasası, faktör talebi ve arzı, faktör gelirleri |
11 | Milli gelir analizleri, milli gelirin bileşenleri, tasarruf ve yatırım |
12 | Çarpan, para teorisi, enflasyon, istihdam |
13 | Ekonomik büyüme ve kalkınma, sürdürülebilir kalkınma |
14 | Ödev teslimi, öğrenci sunumları |
Textbook or Material
Resources | İktisada Giriş, Editör: İlyas Işıklar, Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir. ISBN:975-06-0204-8 Diğer ekonomi kitapları |
Evaluation Method and Passing Criteria
In-Term Studies | Quantity | Percentage |
---|---|---|
Attendance | - | - |
Homework | - | - |
Presentation | - | - |
Seminar | - | - |
Quiz | - | - |
Midterms | - | - |
Final Exam | - | - |
Total | 0 (%) |
ECTS / Working Load Table
Quantity | Duration | Total Work Load | |
---|---|---|---|
Course Week Number and Time | 0 | 0 | 0 |
Out-of-Class Study Time (Pre-study, Library, Reinforcement) | 0 | 0 | 0 |
Midterms | 0 | 0 | 0 |
Quiz | 0 | 0 | 0 |
Homework | 0 | 0 | 0 |
Practice | 0 | 0 | 0 |
Laboratory | 0 | 0 | 0 |
Project | 0 | 0 | 0 |
Workshop | 0 | 0 | 0 |
Presentation/Seminar Preparation | 0 | 0 | 0 |
Fieldwork | 0 | 0 | 0 |
Final Exam | 0 | 0 | 0 |
Other | 0 | 0 | 0 |
Total Work Load: | 0 | ||
Total Work Load / 30 | 0 | ||
Course ECTS Credits: | 0 |