İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Program Yeterlilikleri
1Fizyoterapi konularında yeterli bilgiye sahip olmak ve kuramsal bilgileri yerinde kullanabilmek.
2 Halk sağlığı alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilmek
3 Fizyoterapi Yöntemleri temel kavramlarını anlama, fizyoterapide temel ölçme ve değerlendirmeyi, ve çeşitli terapi yöntemlerinin diğer bilim dallarıyla olan ilişkileri konularını anlama, anlatma ve kullanmayı öğrenirler.
4 Fizyoterapi teknikerliği ile ilgili görev, hak ve sorumlulukları bilmek, mesleki ilke ve standartlara uygun davranmak
5 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilmek.
6 Elektroterapi hakkında detaylı bilimsel teorik bilgiye sahip olmak ve uygulamak
7 Tıp alanında kullanılan genel terminolojiye hakim olmak
8 İnsan vücudunun temel biyomekaniği ve kinezyolojisini bilmek ve bu bilgiyi alanında kullanabilmek
9 Yüzeyel ve derin sıcaklık ajanlarının fizyolojik etkilerini bilmek ve bu bilgi ışığında uygulayabilmek
10 Fizyoterapi alanı ile ilgili çalışmalarda kanıta dayalı uygulamaları kullanmak
11 Suyun ve su içi egzersizlerin insan vücuduna etkilerini bilmek ve uygulayabilmek
12 Alanı ile ilgili verilerin toplanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak.
13 Fizyoterapi, Spor ve Egzersiz Fizyolojisi ve Masaj tekniklerinin gerektirdiği konularda yeterli alt yapıya sahip olma; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilmek. Kamu ve özel sektör kuruluşlarındaki alanı ile ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazandırmak
14 Alanı ile ilgili rahatsızlıklarda (ortopedik, romatolojik, nörolojik, kardiyopulmoner ve enfeksiyon hastalıkları) uygulanması gereken fizyoterapi yöntemleri hakkında bilgi ve beceri kazanmak.
15 Temel tıp bilimleri hakkında bilimsel teorik bilgiye sahip olup, klinikte uygulayabilmek.
16 Öğrencilerin sonraki yıllarda görecekleri mesleki İngilizce derslerini takip edebilmeleri, lisans sonrası; ve meslek hayatlarında ihtiyaç duyacakları; İngilizceye temel oluşturacak seviyede İngilizce dilbilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama,
17 Türkçenin yapı ve anlam bakımından özellikleri, temel eserler, toplum içinde kendini ifade etme, dili doğru ve etkili kullanmak
18 Modern Türkiye´nin doğuş ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeler hakkında bilgi sahibi olmak
19 Alanında mezuniyet sonrası girişimci bir ruha sahip olmak
20 Bilişim teknolojilerini en az bir bilgisayar yazılımını (Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde) etkin bir biçimde kullanır.
21 Türk-İslam medeniyetinin ferde ve topluma ne kazandırdığını, insanın sosyal bir varlık olmasında Türk-İslam kültürünün nasıl ve hangi muhtevada optimal fayda temin edeceğini, birlikte yaşama kültürünün sadece günümüze mahsus olmayıp geçmiş ve geleceği de kapsadığı bilgisine sahip olacaktır.