Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans
Öğrencilerin derslerdeki başarı durumları yarıyıl içi sınav ve çalışmalar ile yarıyıl sonu sınav ve/veya ödevler, laboratuvar raporları, kısa süreli sınavlar ve benzeri uygulamaların başarı notuna etkisi ilgili öğretim üyeleri tarafından belirlenir. Öğrencilerin aldıkları her ders için aşağıdaki notlardan biri verilir. Notlar ve katsayıları aşağıdaki gibidir:
Puan aralığı Verilen not Katsayısı
90-100 A 4,0
85-89 A- 3,7
80-84 B+ 3,3
75-79 B 3,0
70-74 B- 2,7
65-69 C+ 2,3
60-64 C 2,0
55-59 C- 1,7
50-54 D+ 1,3
40-49 D 1,0
0-39 FF 0,0
0 FX
0 FG
FF: Sınava girdi, başarısız.
FX: Devamsızlık nedeniyle sınava girme hakkı yok, başarısız.
FG: Sınava girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız.
S= Yeterli
P= Devam Eden
U= Yetersiz
S notu; harf notlarını gerektirmeyen derslerden başarılı olunması halinde verilir.
P notu; tez çalışmalarını başarı ile sürdürülmesi halinde verilir.
U notu; harf notlarını gerektirmeyen derslerde ve tez çalışmalarında başarısız olunması halinde verilir.
S, P, U ve T notları; not ortalama hesaplarına katılmaz.
Öğrencinin yüksek lisans programından mezun olabilmesi için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2,50, doktora programından mezun olabilmesi için 3,00 olması gerekir.
Geçme notu yüksek lisans programlarında B-, doktora programlarında B’dir. Ancak öğrencinin ders yükümlülüğünü tamamladığında genel ağırlıklı not ortalaması yüksek lisansta en az 2,50 ve doktorada en az 3,00 olduğu takdirde yüksek lisansta C ve doktorada B- notları şartlı geçer notlardır.
Gerekli ders yükünü tamamlayan öğrencinin genel not ortalaması yüksek lisans programlarında 2,50, doktora programlarında 3,00’ın altında ise program için belirlenen öğrenim süresini aşmamak kaydıyla gerekli mezuniyet ortalamasını sağlayabilmek için öğrenci daha önce alarak başarılı olduğu dersleri tekrar edebilir.
Bir derste kaç sınav ya da çalışma yapılacağına, sınav ya da çalışmanın şekline, dersin sorumlu öğretim üyesi karar verir.
Öğrencilerin derse devam durumları, varsa ara sınav ve yarıyıl sonu sınavlarına katılımı ve yarıyıl harf notuna katkısı; sorumlu oldukları ara sınav, ödev, uygulama ve benzeri çalışmalar ile bunların yarıyıl harf notuna katkısı ve varsa yarıyıl sonu sınavına katılma koşulları dersi veren öğretim üyesi tarafından belirlenir ve yarıyıl başında öğrencilere açıklanır
Derslerinde başarılı olamayan ya da not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilir. Not yükseltmek amacı ile bütünleme sınavına giren öğrencinin dönem sonu/yıl sonu sınavında aldığı not ve bütünleme sınavından aldığı nottan hangisi yüksek ise o notu dikkate alınır.