Hemşirelik
Dersin Ayrıntıları
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Hemşirelik Programı
Ders Bolognaları
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Hemşirelik Programı
Ders Bolognaları
Ders Kodu | Ders Adı | Yıl | Dönem | Yarıyıl | T+U+L | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
99901020 | Uygulamalı Girişimcilik | 1 | Güz | 1 | 2+0+0 | 3 | 3 |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Düzeyi | Lisans (TYYÇ: 6. Düzey / QF-EHEA: 1. Düzey / EQF-LLL: 6. Düzey) |
Dersin Dili | Türkçe |
Yöntem ve Teknikler | - |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz Yüze |
Ön Koşullar | - |
Dersin Koordinatörü | - |
Dersi Veren(ler) | - |
Yardımcı(lar) | - |
Dersin İçeriği
Ders boyunca, girişimcilik bilgileri, bir iş fikrinin iş modelinin hazırlanması pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı ve finans planları hazırlanarak iş planı hazırlanması, yeni bir işletme kurmanın nasıl olduğunun ve işletme bir kere kurulduktan sonra verilecek kritik kararların ve yönetimsel gereklerin kavratılması hedeflenmektedir.
Dersin Amacı
Derste temel olarak "girişimcilik", iş modelleme, yeni bir işletme kurma kararının nasıl alınması gerektiği, bir iş fikrinin, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı ve finans planları hazırlanarak KOSGEB veya TÜBİTAK projelerine uygun uygulamalı olarak iş planınına aktarılması işlenmektedir. Operasyonel olarak karşılaşılan zorluklar ve fırsatlar ile küçük işletmelerdeki ilişkilerin yapısı tecrübe paylaşımı bu dersin konu başlıklarıdır.
Dersin Alan Öğretimini Sağlamaya Yönelik Katkısı
Temel Meslek Dersleri | |
Uzmanlık / Alan Dersleri | |
Destek Dersleri | |
Aktarılabilir Beceri Dersleri | |
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri |
Dersin Haftalık İçeriği
Hafta | Konu |
---|---|
1 | Girişimciliğin Temelleri |
2 | Etkili Sunum |
3 | İş Planı Hazırlama ve Proje Yönetimi |
4 | İş Modellemesi |
5 | Pazarlama Yönetimi |
6 | Üretim Yönetimi |
7 | Liderlik ve Yönetim Beceriler |
8 | Üretim Yönetimi |
9 | Pazarlama Yönetimi |
10 | Üretim Yönetimi |
11 | Finans Yönetimi |
12 | Finans Yönetimi |
13 | Tecrübe Paylaşımı (Teknokent ve işyeri ziyareti, seminer) |
14 | Proje Sunumları |
Ders Kitabı veya Malzemesi
Kaynaklar | Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management; Thomas, Zimmerer, Norman & Scarborough; 2005 |
Leadership : Enhancing the Lessons of Experience; Hughes, Ginnet & Curphy, 2009 | |
Orhan Küçük; Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi8. Baskı seçkin, 2015 |
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Yarıyıl Çalışmaları | Sayısı | Katkı (%) |
---|---|---|
Devam | - | - |
Laboratuvar | - | - |
Uygulama | - | - |
Seminer | - | - |
Ara Sınavlar | - | - |
Yarıyıl Sonu Sınavı | - | - |
Toplam | 0 (%) |
AKTS / Çalışma Yükü Tablosu
Etkinlik | Sayı | Süre | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Hafta Sayısı ve Saati | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, Kütüphane, Pekiştirme) | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınav | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Proje | 0 | 0 | 0 |
Atölye | 0 | 0 | 0 |
Sunum/Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
Alan Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Dönem Sonu Sınavı | 0 | 0 | 0 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Toplam İş Yükü: | 0 | ||
Toplam Yük / 30 | 0 | ||
Dersin AKTS Kredisi: | 0 |